Ekonomi

Papara’nın kurucusu Davos Zirvesi’nde konuştu

Papara Kurucusu Ahmed F. Karslı, Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu’nun “Güvenin Yeniden İnşası” temasıyla başlayan “Start-Up’ların Finansa Erişimi” başlıklı oturumunda bir konuşma yaptı.

Karslı, konuşmasında, Türkiye’de yüzyılın yıkıcı depremine ve jeopolitik sorunlara rağmen Türk şirketlerinin dayanıklılık inşa etme yeteneğine değinerek, Papara’nın büyümesine ve yapay zeka devrimine dikkat çekti: “Geçen yıl, sadece 12 ayda, Hindi; Seçimler yaşadık, komşu ülkeleri çevreleyen siyasi sorunlar yaşadık ve artık iyileşen büyük bir enflasyon sorunu yaşadık. Ayrıca 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği büyük bir deprem yaşadık. Bunlardan sonra istemeden de olsa belli bir dayanıklılık oluşturmayı başardık. Tüm bu sorunları yaşarken son 12 ayda gelirlerimizi 4 katına çıkarmayı başardık. Zor zamanlar iyi bir öğretmen olabilir.”

“Start-up’ların kendi pazarlarında büyük potansiyeli var”

Zirvenin bu özel oturumu; Girişimcilerin gelişmesini ve yarının işlerini yaratmasını sağlamak için sermayeye erişimin nasıl artırılacağına ve işbirliğine dayalı inovasyon ekosistemlerinin nasıl yaratılacağına odaklandı. “Yağmur Yok, Çiçek Yok: Start-up’ları Finanse Etmek” başlıklı oturumda, start-up’ların yağmur olmadan açmayan bir çiçeğe benzetilmesi dikkat çekti. Çok fazla yağışın birçok start-up’ın kendi pazarına odaklanamamasına neden olduğunun altını çizen Karslı, “Birçok start-up, kendi pazarında büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen olabildiğince hızlı büyümek zorunda kalıyor. “Birden fazla pazarda faaliyet göstermek zorunda kaldıklarında ana pazara olan odaklanmalarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

Yaratıcılığın finansman kaynağıyla doğrudan ilişkisine de değinen Karslı, “Papara kendi kendine fon sağlayan bir şirket. Bu nedenle yaratıcı olma avantajına sahiptir. Bu, yeterli finansal kaynağa sahip olduğunuzda kârlılığa ulaşmak için her şeyi yapma gücüne sahip olduğunuz anlamına gelir. “Ürün geliştirmek ve tasarlamak, yerel pazarınıza odaklanmanız için büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.

Davos’ta yapay zeka konusunun yoğun bir şekilde tartışılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Karslı, “Startuplara yönelik mevzuatı anlamak ve bu bağlamda çözüm geliştirmek çok önemli ve güçlü bir konu. Papara’nın ilk beş yılında denetimli şubede sıkıntı yaşadım. Özellikle yapay zeka üzerine çalışan bir start-up kurucusunun bu konuda politika yapıcılarla yakın ilişkiler kurma ve onları bilgilendirme ve eğitme sorumluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle her iki taraftan da düşünmek gerekiyor. “Yapay zeka veya yapay zeka start-up’ı üzerinde çalışıyorsanız, bir düzenleyici otorite yöneticisini işe almak, bir insan kaynakları yöneticisini işe almaktan daha kritik olabilir” diye bitirdi.

haber-ulubey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu